bobEen nieuw tennisseizoen staat voor de deur en het is me een genoegen me aan jullie voor te stellen voor diegenen wiens hand ik nog niet heb mogen schudden: Bob Bergmans, 46 jaar oud en sinds 2008 woonachtig in Poppel, België. Per 1 april 2015 zal Tennisschool Bob de trainingen bij TVBE gaan verzorgen. Op de website van TVBE treft u de inschrijfformulieren aan.
 
Tennisschool Bob streeft ernaar om passende trainingen in te vullen voor jong en oud. Inmiddels worden de activiteiten bij diverse regionale verenigingen aangeboden (TVBE, TV Riel, Phil Harmonie, Ulicoten, Hiltenhal) en werken we met diverse tennisleraren. Voor het komende zomerseizoen worden de lessen bij TVBE ingevuld door Edwin Vissers en Bob Bergmans.
 
Een klein stukje geschiedenis voor wat betreft mijn eigen (tennis)verleden, op mijn 5e had ik voor het eerst een tennisracket in de hand en ben ik al gaan tennissen, met mijn ouders mee naar LTC Goirle alwaar ik vanaf toen elke dag op de baan te vinden was en steeds meer begon te trainen. Vervolgens nog intensiever gaan spelen bij Pellikaan Goirle waar je fantastische trainingsfaciliteiten had. Mijn meest invloedrijke leraren van destijds waren Henk van Hulst, Fred Hemmes, Guido Hornman en Henk Wolfs. Vanaf mijn 12e tm 20e  jaar vele toernooien, Brabantse en Nederlandse kampioenschappen gespeeld en op mijn 18e op voorspraak van Paul Haarhuis vertrokken naar Armstrong State University in Savannah, Georgia (VS) om daar middels een scholarship mijn niveau nog verder op te krikken. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een geweldige ervaring was waar ik niet alleen tennistechnische vorderingen maakte maar tevens op het gebied van persoonlijke ontwikkeling een flinke spurt beleefde.
 
vertiNa terugkomst nog een aantal jaren toernooien en competities gespeeld en destijds ook begonnen met het geven van trainingen aan jeugd en volwassenen wat ik een tijdlang full time heb gedaan. Daarna ben ik commerciële functies gaan vervullen die nauw aansloten bij mijn gevolgde studies Internationale Marketing (Hogeschool Enschede) en Economie (KUB). In die hoedanigheid heb ik diverse betrekkingen vervuld, van vertegenwoordiger in bedrijfskleding tot Export Manager in kunstgrassportvelden. Tevens heb ik samen met een vriend destijds een bedrijf opgericht op het gebied van digitale camerabeveiliging waar we indertijd als pioniers de markt mee betraden.
 
Tennis is van jongs af aan mijn passie gebleven en zal dat ongetwijfeld altijd blijven, regelmatig speel ik nog competities en toernooien (zowel enkel als dubbel niveau 3). Mijn doelstellingen op de baan zijn immer een mix van techniek, tactiek en niet te vergeten spelplezier. Natuurlijk zal afhankelijk van de leeftijd en groepen het accent steeds variëren. Zo is het bij de jeugd bijvoorbeeld van groot belang dat de juiste en passende slagen worden aangeleerd waar ze het spel verder mee kunnen uitbouwen. Individueel wordt bekeken wat de juiste en meest passende technische onderdelen voor die persoon zijn. Daarmee wil ik zeggen dat niet IEDEREEN volgens een identieke beweging de bal moet slaan, persoonlijke capaciteiten zijn daarin zwaarwegend. Bij de volwassenen (met name diegenen die al jaren spelen) wordt de technische onderbouwing van het spel natuurlijk ook niet vergeten maar ligt er ook nadruk op het trainen van reële spelsituaties, positioneel spel, shot keuzes, anticiperen, etc.
 
Ik zou mezelf willen omschrijven als gemotiveerd, ambitieus, enthousiast en voorzien van een gezonde dosis humor. Op de baan wil ik het maximale eruit halen en vertrouw altijd op een positieve toewijding van de leerlingen. Rest mij jullie van harte uit te nodigen om je in te schrijven voor de zomertrainingen die vanaf april 2015 van start gaan. Ik heb er zin, jullie hopelijk net zo veel!
 
Met sportieve groet,
 
 
Bob Bergmans
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.tennnisschoolbob.nl


+31 (0)6 23818889